Review: parc aventură Comana

comana-38.jpg

Dacă dimineața de sâmbătă a debutat cu o sete mare de explorare și aventură, iar prima alegere nu a fost tocmai cea mai potrivită, am decis să mergem punct ochit, punct lovit și să ne întoarcem la Comana. Mai fusesem anul trecut, însă atunci Thomas era încă mic și nu încercasem nimc legat de partea aventuroasă.

Am ajuns la Comana în jurul prânzului, după o oră de condus, în care cei doi copii au stat foarte cuminți în scaunele lor: Caroline a dormit tot drumul, iar Thomas era cât pe aici să adoarmă dar îl ținu treaz foamea.

Intrarea în parcul de aventură se face pe la numărul 607 de pe strada Gelu Naum. Nu aș fi ținut să fac această precizare dar sâmbătă, 1 August, se implineau fix 100 de ani de la nașterea lui și Zenobia e pusă pe lista de cărți de citit!

DSC05873Aici lucrurile sunt extrem de bine organizate și totul este pus la locul lui și foarte bine întreținut. Activitățile sportive care se pot desfăsura în parc sunt următoarele :  traseu parc aventură cu tiroliană, alpinism, mers cu bicicleta, mers cu barca sau caiacul, tenis de câmp sau baschet, pescuit, tir cu arcul sau chiar zbor cu parapanta. Iar dacă nu sunteți setați pe un mod sportiv puteți merge doar pentru a vă adăposti de căldura sufocantă a orașului și tot nu o să vă pară rau. În afară de activitățile parcului de aventură, zona Comana este extrem de ofertantă pentru iubitorii pescuitului. Aici se află delta râului Neajlov unde este amenajat un baraj în apropierea unei plaje.

Revenim la povestea noastră cu sosirea în jurului orei prânzului. Caroline a fost prima care s-a bucurat de un ospăț la Comana urmănd ca și noi apoi să ne bucurăm de același lucru. Pe malul lacului sunt amenajate 3 restaurante două cu specific românesc și unul grecesc. Prețurile sunt medii spre mari iar din acest motiv am ales să mâncâm la restaurantul grecesc – dacă tot am plătit mai mult macăr să mâncam ceva care să ne aducă aminte de insorita Grecie, căreia îi ducem dorul anul acesta.

Am stat ce am stat și pe la masă dar cu noi aveam un mic butoiaș atomic care odată hrănit își aduse aminte de laitmotivul zilei și anume: aventurăăăăă!

În consecință au plecat băieții la punctul de preluare echipamente necesare parcurgerii traseelor de tiroliană. De reținut faptul că vârsta minimă de la care un copil poate intra și are șanse să parcurgă unul dintre trasee este de 4 ani. Pentru vârsta lui Thomas, 4 ani, există două trasee care se pot parcurge cu ajutorul părintelui. Am remarcat faptul că parcul beneficiază de personal administrativ suficient să poți adresa orice întrebare sau cere asistență atunci când întâmpini o problemă cu privire la traseu sau la funcționarea echipamentelor.

După primele 10 minute în care Thomas era încă foarte reticent și speriat de faptul că trebuie să își țină echilibrul, totul a decurs apoi extrem de lin și natural. Din când în când se mai auzea deasupra noastră un strigăt de eliberare însoțit de un huruit puternic de rulmenți, semn că cineva tocmai trecea în viteză printre copaci.

DSC06046

După 3 ore petrecute în parc cu Thomas, atât energia mea cât și a lui se apropriau de sfârșit. A trebuit să ducem ceva muncă de convingere cu privire la iminența plecării dar într-un final am reușit să îl convingem că ne vom întoarce curând.

A fost o sâmbătă extrem de încărcată cu multe lucruri făcute și cu mult timp petrecut afară toți patru.

Atât fetele DSC06007 cât și băieții comana  36s-au simțit foarte bine și așteaptă următoarea ocazie pentru a reveni cu forțe proaspete la Comana.

Și desigur aruncați un ochi peste calificativele noastre:

NrPunctaj maximPunctaj obținut
Accesibilitate51
Activități55
Curățenie55
Child friendly54
Mâncare53
Preț53
Recomandăm55

 

 

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

scroll to top