De ce apreciem oamenii doar după ce dispar din viața noastră?

rainbow-2.jpg

De ce apreciem oamenii după ce dispar din viața noastră? Abia după ce pierdem pe cineva drag, realizăm cât de mult îl iubeam/plăceam și cât de mult ne lipsește acum. Pentru că suntem egoiști și superficiali câteodată și, pentru că, nu suntem conștienți de cât de mult înseamnă pentru noi.

Am uitat să ne bucurăm de lucrurile mărunte în viață: de mirosul de cozonac care stă să se coacă în cuptor sau de un apus de soare, de ciripitul păsărilor, de persoanele care sunt prezente în viața noastră. Sau poate n-am învățat toate lucrurile astea de mai sus, n-am fost oare învățați să le apreciem și să ne bucurăm de ele?!

Adevărul este că trăim în era vitezei și a tehnologiei, unde este ușor să apreciezi un status sau o poză. Dăm un like sau o inimoară și gata.  Suntem conectați pe whatsapp, facebook și instagram. Și la finalul zilei adormim butonând telefonul dar rămânem neconectați la viața reală și la cei apropiați nouă.

Cred că schimbarea poate să înceapă cu noi. Acum. Să învățăm lucrurile simple și să ne bucurăm de ele. Să-ncercăm să zâmbim mai mult la mediul înconjurător. Fix așa. Să zâmbim când cerem o pâine la magazin. Să nu mai mergem încruntați. Să îmbrățișăm sincer oamenii din jurul nostru, din senin, și nu doar atunci când e ziua lor. Să le spunem celor apropiați cât de mult înseamnă pentru noi și ce norocoși suntem că fac parte din viața noastră. Hai să fim mai buni cu noi și cu cei din jur.

Tu când ai spus ultimul te iubesc? Când ai mulțumit ultima oară zâmbind atunci când casierul de la supermarket ți-a dat bonul și restul?

Hai să schimbăm like-ul cu un sms și inimioara cu un apel telefonic către cei dragi.
Eu încep chiar azi! Tu pe cine suni astăzi? :)

Laloliette

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

scroll to top