Supă minestrone de primăvară

minestron2.jpg
Share on FacebookTweet about this on Twittershare on TumblrGoogle+Email to someone

Am descoperit această supă la Trattoria Buongiorno, acum 2 ani, m-am îndrăgostit iremediabil de ea.

Astăzi de dimineață voiam să pregătesc o supă/ ciorbă pentru masa de prânz. Prima care mi-a venit în cap a fost minestrone pentru că este sățioasă și place tuturor mâncăilor din casă.

Ca timp de pregătire cred că undeva la 10′ (cât am curățat și tăiat legumele), iar cel de gătit 40-50′, în funcție de cât de mari sunt bucățile de legume. Așa că per total se întinde până la 1h.

Pentru cea astăzi am folosit următoarele ingrediente:

  • 1 ceapă uscată
  • 2 fire de ceapă verde
  • 1 fir de usturoi verde
  • 2 morcovi
  • 2 tije de apio (țelină)
  • 2 dovlecei mici
  • 2 cartofi
  • și câteva flori de conopidă
  • 1 cutie de roșii în bulion (400g – sau suc de roșii făcut în casă)
  • 2 pumni de paste mici
  • aș mai fi pus niște frunze de varză, dar nu am avut. :)

Ce este mișto la supa asta este faptul că se poate adapta în funcție de sezon, și de legumele care sunt pe piață. Există tot felul de rețete în care poți include fasole, măzăre, varză, fenicul, etc. Sau poți pune doar legumele care-ți plac. Este pur și simplu delicioasă.

Ca și condimente am folosit: sare himalaya, piper, busuioc, ulei de măsline, parmezan ras.

Mod de pregătire:

După ce am tocat mărunt ceapa, usturoiul și tijele de apio, le-am călit în ulei de măsline câteva minute.  Peste care am pus și un strop de sare, apoi am pus roșiile, un pic de busuioc uscat și le-am lăsat să dea în clocot.

După care am adăugat și restul legumelor: dovleceii, cartofii și conopida. Plus am completat cu  1,5 l apă și am acoperit-o cu un capac.

După ce s-au fiert legumele (max 30′), am pus 2 mâini de steluțe de la Barilla, pe care le-am lăsat câteva minute și apoi am oprit supa.

Am asezonat-o cu adaugat parmezan ras, sare și piper, un strop de ulei de măsline și aia a fost. E super mega delicioasă.

 

Cât am lăsat-o să se odihnească am tăiat în felii și cuburi o pâine de secară veche de câteva zile. Am stropit-o cu ulei de măsline și cu rozmarin, cimbru, sare și le-am dat la cuptor să se crocănțească.

Dacă încercați rețeta, să-mi spuneți cum vi se pare.

Weekend plăcut!

Pozele lasă de dorit. Era foame mare și nu am avut timp să fac unele mai mișto.

Share on FacebookTweet about this on Twittershare on TumblrGoogle+Email to someone

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *